Sök i den här bloggen

Varför förblir "muslimska länder" odemokratiska

21 februari 2010

I DN kan man läsa om hur den sekulära regimen i Egypten behandlar oppositionella. Bl.a. kan man läsa om hur de tar in en chaufför som försökte ingripa i ett bråk mellan polis och demonstranter. Han blev medtagen till en polisstation och fick en batong uppkörd i ändtarmen.

Bakom regimen står USA och resten av västvärldens ledare och tittar på. Uppenbarligen tycker inte USA eller resten av västvärlden att muslimer förtjänar demokrati och är rädda att fria val kommer bidra till att "islamister" får makten.

Tyvärr blir resultatet att de muslimer som tror på ett demokratiskt statsskick ger upp, eftersom de måste utstå tortyr. Några reagerar genom att radikaliseras och vill slå tillbaka med våld. Hur förväntar man sig annars att människor ska reagera om de blir torterade?

Men det kanske är en del av syftet - en avsiktlig vilja att föda våld med våld. Så att man kan förklara ytterligare krig mot terrorn och öppna flera krigsfronter. Lägga ned ytterligare pengar och resurser på vapen som ägs och säljs av västvärlden.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar