Sök i den här bloggen

Kvinnorättsaktivisten Nimas kvinnoförakt

6 februari 2010

Nima Dervish har gjort sig känd som islamkritiker, och har ofta fokuserat på islams påstådda ”kvinnoförtryck”. I höstas författade han en bok om hedersrelaterat våld. Boken har recenserats av otaliga tidningar. Han har också turnerat land och rike runt och föreläst om hedersrelaterat våld. Men pengarna som han tjänat från dessa tilldragelser har tydligen tagit slut eftersom han börjat hota utsatta människor och kräva dem på pengar. Samma människor som han påstått sig försvara.
Medan han arbetade med boken hade han ett förhållande med en kvinna som nyligen hade lämnat ett förhållande där hon bland annat fick utstå hot och kränkningar (samt misshandel). Men hon fick tyvärr utstå samma förnedrande behandling från Nima när hon lämnade honom. Han hade tagit bilder under deras intima stunder och hotade nu att publicera dem om han inte fick tillbaka ett lån på två tusen kronor från henne.

Han skrämmer henne med detta eftersom han känner till att hennes familj är våldsbenägen och därför kan komma att skada henne. När han inte får pengarna blir han arg och hotar henne på följande sätt i ett mail: ”Betala NU genast, annars får du se min fula sida”. Skamligt Nima!

Kvinnan blir självklart rädd och skriver tillbaka: ”Är det ett hot eller? Om det är det undrar jag hur du tänker då? Dålig idé att hota mig, förstår du inte det…?”.
Jag förstår hennes rädsla med tanke på hennes bakgrund, men inte Nima, som istället fortsätter att hota henne: ”Eftersom du inte håller ditt ord känner jag mig tvingad att sälja våra privata bilder för att in mina pengar. (Ja, jag har kvar dem.) Vill du förhindra detta? SÄTT IN 2000 på mitt konto! SNARAST!”

Men trots att kvinnan lovar att ge honom pengarna blir Nima inte nöjd, när detta dröjde, och skriver: ”JAG SKITER I VEMS K** [censurerat av mig och inte Nima] DU MÅSTE SUGA! SKAFFA PENGARNA OCH SÄTT IN - GENAST!”. Det är ofattbart hur en så kallad ”kvinnorättsaktivist” kan kränka en stackars utsatt kvinna som i förtroende skildrat sin besvärliga bakgrund, så att han får någonting att skriva om i sin bok om hedersvåld. Och istället för ett tack får hon utstå samma nedvärderande och hotfulla behandling från honom. Nimas avgrundsdjupa kvinnoförakt går inte att ta miste på, men tack och lov så slutade han att hota henne när han fick tillbaka sina pengar. Vem vet hur långt han hade kunnat gå annars …

Nu har det alltså visat sig att så kallade hedersrelaterade hot och kränkningar, enligt Nima, enbart är förkastligt om det utförs av andra, inte av honom själv. Han försvarar, och rättfärdigar, nämligen sitt oacceptabla beteende genom att säga: ”Jag har haft det dåligt ekonomiskt och behövde få tillbaka lånet. Hade hon sagt att hon inte kunde betala tillbaka förrän i vår så hade det varit ok, men hon lovade och lovade och till slut ville jag ha mina pengar”. Vilken ursäkt!

Det framgår nu tydligt varför Nima är mot muslimska kvinnors reserverade sätt att klä sig och muslimska föräldrars omsorg om sina barn. Han föredrar sårbara och osäkra kvinnor, utan stöd från föräldrarna, som är lätta att utnyttja för en manschauvinist utan skrupler.Se följande artikel som avslöjade honom: http://www.realtid.se/ArticlePages/201002/03/20100203104824_Realtid135/20100203104824_Realtid135.dbp.asp?sAction=lk

16 kommentarer:

pajam sa...

Såsom denna idiot utnyttjar det svenska systemet finns det också idioter i Iran som utnyttjar det systemet men kolla nu min vän. Den här journalisten med sitt fel kommer att vara en separerad idiot medan de journalister som gör fel i Iran kopplas onekligen ihop med den islamiska republien....

6 februari 2010 02:11
Harzan sa...

Men snälla: Nima är snäll och lånar ut pengar som han inte får tillbaka, och blir självklart arg för det. Nu skall han arkebuseras för att hans ex-flickvän bar sig åt som en idiot?

Visst, det var överdrivet att bränna på med det språkbruk han valde, men vad Nima gör som privatperson har inte vi andra med att göra...

6 februari 2010 02:27
Anonym sa...

att Nima är en skurk fylld av hat är inget som man skulle behöva bevis, hatets mörker flöder från hans islamofobiska ansikte.
men ovan artikeln visar att han kan ibland kan visa del av sitt ruttna identitet.
Dilsa Dimerbegsten är värre och stinker och orenar alla rum som hon varar i
Ismael

6 februari 2010 12:23
Anonym sa...

Mycket väl skrivet.
Nima är ett kräk som förtjänar att avslöjas.

6 februari 2010 13:20
Anonym sa...

Väldigt bra skriven text och hyllar er för att ha yppat Nima Dervish akillehäl eftersom han bör lära sig att inte kasta sten i glashuset innan han hastigt ska uttrycka sig negativt om Islam och praktiserande muslimer. Istället bör han först sopa rent under sin egen matta.

6 februari 2010 13:29
Anonym sa...

Jag hoppas att ni inser att det som står här är direkta osanningar och förtal och är brottsligt enligt Svea Rikes Lag.

6 februari 2010 17:40
Anonym sa...

OK!! Kvinnan som är "OFFRET" är nån jag känner väldigt väl. Nimas kanske gjorde fel genom att hota men hon har en tendens att driva folk till vansinne, hon har aldrig blivit utsatt för vekan misshandel eller hedersvåld tvärttom hon har levt som lyxfru och varit otrogen med flera antal män under hennes äktenskap, hon har utsatt sina barn för dåligt ryckte medens hon fick massor med chanser att ställa till det till det rätta. Men hon ville vara fri från ansvar hon VILL jobba som strippa för att hon älskar uppmärksamheten, hon är en drama queen och nu när hon inte får ha kontakt med sina barn pga hennes officiella porr bilder (club privé) så ville hon ta ut allt på Nima eftersom han nobbade henne när hon var otrogen mot han under deras 3 veckor förhållande. Hon har manipulerat hela jävla sanningen till hennes fördel.

6 februari 2010 19:10
Antifascisten sa...

Fascisten nima och hans rasseväner i sverigedemokraterna ska inte ha någon plattform för sitt hat. Hoppas vi slipper trynet nåt mer i vårt gemensamma ofentliga rum.

7 februari 2010 00:14
Anonym sa...

Muslimska Perspektiv,

OM offret inte är en bra människa hoppas jag att du menar.
Nimas anhängare har inget trovärdighet, sprider säker lönger om tjejen för att smutskasta henne och mildra Nimas äckliga hot. Visar bara att han och hans vänner är helt skamlösa och intet dugg ångerfull av sin vidriga handling.

7 februari 2010 01:14
Anonym sa...

Till Muslimska perspektiv:
Du skriver ovan att han har utnyttjat kvinnan sexuellt. Var har du beviset för detta? Som jag skrev ovan så är detta förtal och är brottsligt enligt Svea Rikes Lag. Ni påstår er tycka att Nima är en otäck människa, men jag ska upplysa er om en viktig sak:
Det Nima gjort är inte kriminellt, det ni gör är det.
Så vem är den största skurken här?

7 februari 2010 02:39
Lupus el Lobo sa...

Anonym 1:
Vi har skälig grund för att tro att han faktiskt har skrivit ovannämnda email. Vidare med hänsyn till omständigheterna anser vi att det är försvarligt att lämna uppgifter i saken.

Anonym 2:
Att offret inte är en bra människa ger inte Nima rätten att betee sig hursomhelst i synnerhet inte då han är en offentlig person som påstår sig bekämpa det han anser vara orättvisor.

P.S Innan skrev jag felaktigt i muslimskaperspektivs namn d.s

7 februari 2010 15:14
Lupus el Lobo sa...

Anonym:

Det är inte Muslimska perspektiv som skrivit detta inlägg utan en av skribenterna, Farhad. Jag håller med dig. Formuleringen bör tas bort. Jag kontaktar skribenten och ber honom ta bort formuleringen. Dock ligger avvägningen i slutändan hos Farhad.

7 februari 2010 15:19
Anonym sa...

OK vill ni veta sanningen!! denna kvinna ni försvarar har varit i mekka 2 ggr ocg gjort hajj och slutar som en strippa på prive! take that!

7 februari 2010 17:59
Svarten sa...

Lupus el Lobo

Jag har fått uppfattningen att Muslimska perspektiv (MP) är namnet på en blogg som delas av sju fristående skribenter. Jag kanske har missförstått det. Vad är skillnaden mellan att MP skriver något eller en av dessa skribenter? Är en MP någon slags organisation?

7 februari 2010 19:28
Abbe sa...

Anonym:
Take that? Vad har det med någonting att göra? Diskussionen handlar om huruvida Nima har gjort fel eller inte.

7 februari 2010 20:36
Abbe sa...

Svarten:
Du har rätt i att MP är en blogg som samlar olika bloggare. MP kan med andra ord inte skriva något, utan varje bloggare står för sina egna inlägg.

8 februari 2010 13:56

Skicka en kommentar