Sök i den här bloggen

Muslimerna gynnas bäst av fred och öppenhet

4 oktober 2010


säkerligen har ingen missat den senaste mediala uppståndelsen kring det påstådda riktade terrorhotet mot Europas storstäder.

Boven i dramat är förstås de islamistiska fundamentalisterna. Då och då får man höra med jämna mellan rum om faran som kommer från öst eller rättare sagt faran som kommer från väst, för ormen är redan här och den ligger i ide [de sovande cellerna]. Det sägs att Bin Ladin har beordrat attackerna personligen, lägg märke till ordet sägs ett ord i passiv-form som inte skulle betyda ett smack vid en bevisvärdering hos en seriös domstol.


Var helt säkra på att säkerhetstjänsterna inte skulle tveka det minsta lilla med att gripa in om de hade haft en misstanke om försök till terrorbrott, och det med all rätt så länge godtyckligheten är utesluten och rättssäkerheten garanterad.


Nu vill jag klargöra att det inte finns någon nytta alls i att terrorbrott inträffar i Europa. Bortse från att det strider mot den islamiska läraran, så skulle det innebära en stor katastrof för Europas muslimer, av enkla skälet att de kommer slå hårdast mot muslimerna i form av kollektiv bestraffning och därmed hamna högst upp på hatlistan.


Jag vill gå tillbaka till profetens sira (självbiografi) – frid vare med honom – och dra några paralleller mellan hans och vårt liv.


Han har själv blivit utsatt för all slags motstånd, det började med försök till att inkludera honom (assimilering) med det menade man att han skulle lämna sin tro i utbyte mot makt, kvinnor och pengar.


När han vägrade byta ut sin tro mot materialismen, då ville de utplåna honom. Detta genom tortyr och förföljelser av hans svaga följeslagare. Han plågades djupt av det, för han var maktlös inför situationen.


De kunde inte komma åt honom p.g.a. att hans klan skyddade honom. Då försökte man istället svartmåla honom genom att påstå att han sysslade med svartmagi och att han var en lögnaktig poet. När alla dessa argument föll platt ner på marken, gick de vidare med sina grundlösa anklagelser och kallade honom för dåre, med detta ville de omyndigförklara honom.


Under hela denna fruktansvärda period uppmanade profeten – frid vare med honom – alla sina följeslagare till att inte göra något våldsamt motstånd, trotts att en del av hans följeslagare hade dött under tortyr.


Anledningen till det var att profeten ville stötta sig med så få som möjligt. För han var emot blodsutgjutelse. Dessutom fanns det en risk att alla muslimer skulle kunna råka ut för en religiös rensning!


Han kunde ge - om han ville - i uppdrag sina starkaste följeslagare att göra slut på Abu Jahl (hans värsta fiende) och dylikt. Något han inte gjorde, dels för att konsekvenserna skulle kunna bli katastrofala i form av ett inbördeskrig, dels för att det inte var hans sätt att vara.


Dessutom skulle en sådan handling ge Quraysh ytligare skäl till att stifta lagar för att ge sig på den lilla muslimska minoriteten.


När läget blev som värst för muslimerna i Mekka, då vandrade de ut.


Historien ser ut att upprepa sig själv


Med de påstådda hoten om terror har man inskränkt medborgerliga rättigheter. Folk kan häktas på obestämd tid, utan att ges möjligheten till att svara på anklagerna.


Jag gillar inte vad jag ser, det är ingen bra utveckling vi ser på vår kontinent.


En naiv muslim kan säga: vänta lite, det handlar inte om mig, i media säger man islamister, inte muslimer! Det är inte mig de är ute efter, alltså.


Kära vän: i ögonen av en islamhatare är muslimen och islamisten likadana. Typ båda är tigrar, den ene är tam den andre är vild, men en tiger är fortfarande en tiger, och den kan alltid gå tillbaka till sin natur. Därför måste man alltid ha ett koppel på den.


Till resten som hejar på tyranni lagar som stiftas här och där, säger jag bara: ni verkar ha glömt hur Europa såg ut för 200 år sedan.


Senaste tiden har media behandlat islam intensivt, bl.a. SR och när jag läste artiklarna igår eller förgår, ja, där gick smärtgränsen för mig.


Jag vill leva i ett öppet samhälle, för jag har ingen lust att gå runt med ett koppel runt halsen.


Jag avslutar med dagens skämt, UD gick ut med varningar och uppmanade folk som tänker åka utomlands att vara på sin vakt. Fast, inte till den graden folk kan avboka sina biljetter och kräva tillbaka sina pengarna.


Salam2 kommentarer:

Yusuf sa...

Det är verkligen obehagligt att går runt med rädsla och oro vid dessa slags hotsituationer. Det gynnar tyvärr de parter på båda sidor som vill utöva våld och skaffa mer vapen.

8 oktober 2010 08:55
Rachid sa...

Obehagligt är det verkligen. Värst av allt är att det råder ingen öppenhet i frågan. Anklagelser följda av förödande ageranden.

Om Irak påstods det att landet utvecklade kärnvapen, inget av det var sanning, den enda sanningen som kvarstod var att landet förvandlades till ruiner.

I Afganistan påstås det att man ska rädda kvinnorna från talibanerna, jaså, och var tog insatserna vägen i Afrika, är det inte värre där?! Kom ihåg Rwanda.

I slut ändan har varje land sin egen agenda, allt annat är inget mer än svepskäl.

10 oktober 2010 12:07

Skicka en kommentar