Sök i den här bloggen

Funderingar om valresultatet

23 september 2010

Detta val har kommit att bli en tankeställare för många människor i Sverige. Sverigedemokraterna, ett parti grundat av nazister och rasister, har slutligen kommit in i riksdagen ska nu vara med och styra Sverige. Detta har fått många politiker och tidningar att göra utspel, det kanske mest minnesvärda var Lars Ohlys (populist 1) vägran att sitta i samma sminkrum som Jimmie Åkesson (populist 2).

Som muslim är man givetvis intresserad av SD som parti eftersom deras politik i huvudsak går ut på att muslimer inte ska existera i Sverige. Ett förhållningssätt är ju att rycka på axlarna åt detta. Personligen tror jag att dessa procent muslimhatare alltid har funnits i svenska samhället och att hur mycket man än informerar dem så är de ointresserade av höra dina argument och fortsätter ljuga.

När SD talar om annorlunda kvinnosyn och gruppvåldtäkter av personer från muslimska länder bör man ha i åtanke att det var i Södertälje det började när kristna syrianska ungdomar på 90-talet och början på 2000-talet begick gruppvåldtäkter mot svenska tjejer, ett problem som alltjämt existerar, se även här, här och här. Kristna syrianer utgör också toppen av de mest kriminella personerna i Sverige, se även denna länk. Nu är det inte så att jag tror att det inom den syrianska gruppen är accepterat med gruppvåldtäkter eller kriminalitet, men uppenbarligen har det uppstått sådana beteenden i samband med att en del syrianer segregerats.

SD har sedan som vanligt kunnat ljuga ihop fakta genom att blanda korten, (eftersom männen kommer från ”muslimska länder” så räknas de som muslimer!). För övrigt har jag en bekant som jobbar inom psykvården och han bekräftar att män från mellanöstern är överrepresenterade vad gäller sexbrott, men han berättade även att den största gruppen av dessa sexförbrytare är kristna araber. Problemet med taskig syn på kvinnor beror alltså inte på religion utan på kultur och uppfostran.

Det mest överraskande inslaget med SD är de olika invandrargrupper som röstar på SD. SD ser officiellt positivt på en kristen invandring från mellanöstern, något som ogillas av andra högerextremister, och har inlett samarbeten med t.ex. kristna irakiska församlingar; se i följande klipp 1 och 2.

Man vet inte om man ska skratta eller gråta åt detta. Araber från mellanöstern har – oavsett religion - i princip samma värderingar, lyssnar på samma slags musik och äter samma slags mat. Min gissning är att SD:s politik inte kan röra sig om annat än ett smart sätt för att värva röster. Skulle SD i sin utopi få majoritet i riksdagen och kasta ut alla muslimer så skulle alla kristna araber (och alla andra utomeuropeiska invandrare) åka huvudstupa ut med nästa buss. De invandrare som röstar på SD kan jämföras med de västtyska judar som innan andra världskriget ansåg att alla nidbilder och propaganda egentligen föreställde andra östeuropeiska judar och därför inte berörde dem själva.

Något som annars jag funderat på i dessa valsammanhang är att en del muslimer verkar tycka att det är mer muslimskt att rösta vänster än höger, eftersom vänstern förespråkar att man ska dela med sig lika till alla. Frågan är på vad denna åsikt grundas. Det finns ingen värdering eller regel i islam som säger att alla ska ha samma inkomster, att folk ska kunna leva gott på bidrag, eller att man ska tvinga folk att skatta bort halva sin lön.

Tvärtom förespråkar islamiska värderingar hårt arbete, avråder från tiggeri och den offentliga skatten är på endast 2,5 % av förmögenheten. Något tal om att alla ska ha samma inkomster, oberoende av vilket arbete man utför och liknande socialistiska tankar (som av politikerna benämns solidaritet), finns det inte något stöd för såvitt jag känner till. Istället finns ju en tro på att Gud fördelar rikedom olika och till den han vill. Rikedom kan till och med vara en prövning.

En annan sak är att det enligt islam är mycket positivt att av egen vilja dela med sig, ge bort till samt hjälpa fattiga och behövande. Steget från detta till socialistisk kontroll och beskattning är stort!

5 kommentarer:

Missförstådd filosof sa...

Är så ny i hela bloggvärlden men vill bara säga att jag blev glad när jag hittade hit. Ska läsa mer efter jobbet.

Du skriver bland annat att "Problemet med taskig syn på kvinnor beror alltså inte på religion utan på kultur och uppfostran." och det är så rätt. Synd bara att så många verkar sätta likhetstecken mellan kultur och religion.

//Tobbe

23 september 2010 15:10
Svarten sa...

Yusuf

Du påstår att kristna syrianer i Södertälje var de som började med gruppvåldtäkter av svenska tjejer och att kristna syrianer utgör toppen av de mest kriminella personerna i Sverige. Vidare påstår du att män från mellanöstern är överrepresenterade vad gäller sexbrott och att den största gruppen bland dessa är kristna araber. Den enda källa du hänvisar till för dessa påståenden är "en bekant som jobbar inom psykvården".

Med tanke på det graverande innehållet i dina påståenden borde man åtminstone kunna kräva att du styrker det på ett tillfredsställande sätt med källhänvisningar.

23 september 2010 17:26
Yusuf sa...

Hej Svarten, nu har du några källor att titta på. Poängen med mitt inlägg är inte att visa att män från mellanöstern är överrepresenterade, utan hur Sverigedemokraterna förvrider fakta för att hetsa mot muslimer.

Som jag skriver så är inte heller min poäng att försöka bevisa att kristna syrianer eller araber har dåliga värderingar, för det tror jag inte. Jag tror att kriminaliteten är resultatet av segregation.

Jag skriver att min källa för informationen om överrepresentation är den person jag känner, som faktiskt jobbar inom psykvården med sexualförbrytare. Jag har inte påstått att jag läst vetenskapliga eller akademiska forskningsuppsatser om detta. Det finns annars gott om artiklar och inlägg om "utomeuropeiska män" samt överrepresentation vid sexualbrott på nätet och du kan själv googla på ämnet och läsa dig mätt.

24 september 2010 09:57
Lupus el Lobo sa...

Yusuf

Din bild av vänstern är nog aningen hårddragen. Muslimer som anser att vänsterns värderingar står närmare islam än högerns har inte kommunism som utgångspunkt för jämförelsen. Vidare så fördelades mycket mer än endast 2.5% av muslimers förmögenhet till fattiga under Profetens och de fyras tid, bla krigsbyte. Jag talar då inte om frivillig allmosa. Vi får heller inte glömma att vänsterns utrikespolitik står närmare muslimska intressen som tex. tillbakadragande av trupper från Afghanistan.

Bortsett från dessa invändningar så håller jag med dig fullständigt.

24 september 2010 13:02
Lupus el Lobo sa...

Yusuf

Jag måste även ge dig en eloge för att du anstränger dig för att hålla bloggen levande.

24 september 2010 13:04

Skicka en kommentar