Sök i den här bloggen

Stockholmbombningens patetiska efterspel och politik-Sverige

16 december 2010

"artikeln är hämtad från Ummah Observer, den satte ord på en del funderingar"

Bismillah.

All pris tillkommer Allah, de senaste dagarna har trafiken på Ummah Observer varit ovanligt högt, och vi på redaktionen misstänker att Stockholmsbombningen har med det att göra.

Vi på Ummah Observer har medvetet undvikit att skriva om händelsen på grund av den stora medierapporteringen om detta. Mycket som rapporteras är tyvärr spekulationer och vinklingar som försöker vara självuppfyllande. Ett bevis är radio P1 som intervjuade en gäst på Nobelfesten och frågade om denne var orolig, varpå gästen svarade ”nej, behövs väl inte”. Radiovärden sa då ”men det måste du väl vara” varpå gästen svarade lika tydligt ”nej jag känner mig trygg”. Radiovärden försökte skapa en känsla som inte fanns där och enligt mig var det otroligt amatörmässigt.

Jag kan emellertid inte förstå den narcissistiska förhållningen Sverige har gentemot denna händelse. Den politiska debattören Karin Pettersson sa i Agenda SVT dagen efter attentatet att det är viktigt att Sverige inte ändrar åsikt i Afghanistanfrågan på grund av meddelandet som bombaren skickade innan, dvs att bombningen var på grund av Sveriges deltagande i Afghanistankriget. Detta är en otrolig destruktiv förhållning samtidigt en väldigt högfärdig åsikt som tyvärr många delar i Sverige. För om jag har en olåst ytterdörr hemma och på grund av detta kommer tjuvar in, är det ju självklart att jag måste börja låsa dörren. Jag kan inte säga att jag inte kan böja mig för deras handlande utan att tjuven måste själv tänka till att så får denne inte göra. Man måste ju förstå att orsak-handlade-resultat alltid lever, och Sveriges orsak och handlade i Afghanistan resulterar i att man får fiender. Förväntar man sig att folk som sympatiserar med sitt eget folk sitter och tråkar ut sig, när Sverige är med och dödar deras folk? Min åsikt är att detta ej bör komma som en chock; bestämmer Sverige att man ska stödja en ockupationsmakt och ser till att man säljer vapen från AB Bofors till USA, Storbritannien och resten av NATO-mobben är konsekvenserna repressalier. Ett afghanskt liv är inte mindre värd än ett svenskt. Ett irakiskt liv är inte mindre värd än ett svenskt. Har ni redan glömt bort alla WikiLeaks dokument som bevittnar den brutala verkligheten som Sverige bidrar med?

Men rättfärdigar detta då bombningen? Nej självklart inte. De flesta muslimska organisationer har redan fördömt attentatet, och även moskén i Luton, England har talat om hur mannens inställning till dödande varit avvikande från islam. Ingen förnuftig människa tycker att oskyldiga personer bör dö för deras regerings handlande. Speciellt inte när globaliseringen skakat de monotona föreställningar som tidigare fanns och när Sveriges politik är mer turbulent än någonsin. Jag kan citera Koranen för bevis på islams inställning till detta, men uppmanar istället varje läsare att studera, reflektera och själv bedöma islams fina natur.

Samtidigt tycker jag att det är otroligt patetiskt att muslimer börjar ta avstånd från personen som utförde handlingen. Det är som att vi själva förknippar oss per automatik med sådana handlingar. Jag tar inte avstånd från den anklagade attentatsmannen, men jag tar avstånd från hans handling. Jag känner inte honom, vet inte vilka psykologiska faktorer som låg bakom hans handlade och vet heller inte vad för erfarenhet han har från livet. Allt jag vet är att han bad till samma Gud som jag, bekände sig till samma Profet som jag och kallade sig muslim som jag; vem är jag att döma när Allah azza wa djall är Domaren?

När amerikanska soldater utför våldtäkter i Irak blir de avstängda ett tag. Men amerikaner tar inte avstånd från de – tvärtom så sympatiserar många med dem och förklarar handlingarna som en del av den press soldaterna har på sig i kriget. De förlåter och ombesörjer för gärningsmännen. Vi muslimer lämnar våra gärningsmän helt nakna bland våra motståndsmän, pekar finger tillsammans med anti-muslimer och vänder ryggen till. Bör vi inte istället jobba konstruktivt, ta hand om gärningsmannen och bistå med psykologisk hjälp för att hjälpa personen bearbeta sina tankar och känslor? Säg mig, är inte vår uppgift att ta hand om varandra och bistå varann med den vägledning vi själva har blivit välsignade med?

Expressen, Aftonbladet och GT är också snabba med att påpeka att ”mannen ville ha islamistiska lagar”. Stöd för detta påstående är ju självklart helt frånvarande. ”Islamistiska lagar” är ISLAMISKA LAGAR och kallas Shari’ah. Per automatik försöker dessa etablerade tidningar att framhäva Shari’ah som barbarisk, våldsam och oförenlig med mänskliga rättigheter. I kontrast till detta framhäver de det sekulära och demokratiska som är så vackert och idyllisk.

Sanningen är att som statsvetare har jag aldrig blivit övertygad om den vackerhet som påstås finnas i sekularism och västerländsk demokrati. Tyvärr så har alltid teorin varit en hel del snicksnack medan praktiserandet av teorin varit brutal och barbarisk. Denna ”vackra” västerländska demokrati bidrog till att Nagasaki och Hiroshima bombades och dödade ögonblickligen över 200 000 människor. Sedan har ju bieffekterna, så som leukemi, påverkat människor ända tills idag. Denna ”vackra” demokrati är på frammarch för att ”befria” Irak och Afghanistan och har hitills dödat 1,5 miljoner i bara Irak. Denna ”vackra” sekularism bidrog till att Sovjetunionen dödade miljontals människor. Demokratin dödade 600 000 i Vietnam i deras frihetskamp mot den ”sekulära” Storbritannien. ”Demokratin och sekularismen” har dödat otroligt många och berövar många deras hem i Gaza och resten av Palestina. Tänk till nästa gång innan någon påstår att religion betyder våldsamheter; gör rent runt eran egen bakgård först. Tänk till innan du anklagar islam för våldsamheter, för pekar du finger pekar tre tillbaks.

Självklart dreglar anti-muslimerna över det som har hänt. Petzäll från Sverigedemokraterna fick en självgiven orgasm av tragedin och utbrast ”Vad var det vi sa?”. Det är ju alltid trevligt att se hur tragiska vissa människor är och hur de profiterar på olyckor och tragedier. Vad mig befarar hade SD aldrig haft ett jobb utan oss muslimer och deras jobb intensifieras nu tack vare oss själva igen. Men deras inställning är totalt absurt, för även de behöver rensa sin bakgård. Hur gick det mer er militanta gren som tog form i Lasermannen i Malmö? Han dödade ju betydligt fler än vad Stockholmsbombaren gjorde. Dessutom lever han, vilket betyder att er militanta falang kvarstår. Vår gör ju inte det.

SDs handdockor som härjar på internet dreglar de också, och självklart slickar de sina herrars avtryck och gör självuppfyllande analyser. Vad SD bortser ifrån är att 515 terrordåd, som kartlagts av Europol och sammanfattats i en rapport, begåtts under 2008 i Europa och endast ett enda var kopplat med muslimer. Det ironiska är att bland denna statistik finns syskonorganisationer till Sverigedemokraterna. För åren 2009 och 2010 är siffran obetydlig för terrorbrott begångna av muslimer. Att folk blivit gripna misstänkta för terrorbrott är inte likvärdigt med att de är skyldiga. Hur många oskyldiga sitter inte i Guantanamo? De oskyldiga som drabbats i Storbritannien, där bland annat Cage Prisoners och HHUGS jobbar med att stödja de oskyldigt dömda. I Göteborg greps ju fem oskyldiga med barn för något som myndigheterna inte hade några alls belägg för. ”Terrorismexperten” Magnus Ranstorp säger att Europols dokumentation inte är korrekt för att Storbritannien inte är inkluderad, vilket är fel. Citat från sidan 11 i Europol-rapporten:

With regard to Islamist terrorism, one attack was reported by the UK.

Självklart tar vi alltså avstånd från dödande. Muslimer måste röra sig med visdom och se icke-muslimer som potentiella vänner, dvs vi vet inte om Allah azza wa djall vägleder de. Om vi ser de som fiender och beter oss aggressivt mot de, hur ska vi i sådana fall motta de senare i vår gemenskap? Världen är också mer komplex idag än tidigare och därför måste vi uppmuntra diplomatiska band på jämlika och jämställda villkor där västerländska doktriner inte tvingas på debatten, utan att var och en får rätten att utifrån sin livsföreställning förklara sin ståndpunkt.

Abdus Salaam

2 kommentarer:

Omar sa...

Min kommentar till terrorn:

http://alazerius.wordpress.com/2011/01/04/wahhabismen-och-det-planerade-attentatet-mot-jyllands-posten/

5 januari 2011 10:50
ramas sa...

otroligt bra skrivet, läste det på Ummah Observer först men sidan har tydligen stängts ner, undrar varför...

Det satte ord på mina tankar angående händelsen i stockholm men har varit rädd att prata om det för att kunna missuppfattats.

Jag känner många muslimer och icke muslimer och tyvärr måste jag säga att dem icke muslimer hade mer sympati med den här mannen än muslimerna, sorgligt eller hur?

16 juli 2011 23:08

Skicka en kommentar